از فارس تا ثریا shia muslim


انجمن سلطنتی علوم انگلستان، ایران را رقیب جدی غرب در تولید علم می‌داند.

 

شناخت و ارزیابی هر قوم و مملکتی، بدون توجه به دستاوردهای آنان امکان پذیر نمی باشد و این شناخت است که نوع تعامل دیگران با مردم آن سرزمین را رقم می‎زند.
بهمن ماه ماه نوشدن انقلاب اسلامی است انقلابی که چنان برجسته و یگانه شد که تاکنون هیچ حرکت و جنبشی توان برابری با آن را نداشته است و به مدد الهی پس از این نیز نخواهد داشت.
نکته مهم در اعتلای ایران عزیز پیشرفت علمی عظیم در این کشور در بازه زمانی پس از انقلاب است تای جایی که  این پیشرفت‎ها خشم و غضب بسیاری از دول  غرب و شرق را برانگیخته او تحریم‎های فراوانی  را علیه ایران اعمال کرده‎ و از هیچ تلاش برای ضربه زدن به این کشور فروگذار نکرده‎اند.

 اما هیچ کدام از این ترفندها در مقابل اراده آهنین ایرانیان کارساز نشد و مردم ایران حرکتی بزرگ را طراحی کرده‎اند که امروزه دامنه آن شرق و غرب عالم را درنوردیده‎است.
 در این مقاله در نظر داریم گذری کوتاه بر پیشرفت‎های علمی ایران زمینه‎های مختلف پس از وقوع انقلاب اسلامی داشته‎باشیم.
در ابتدا به تولید علم را می پردازیم. علمی نیچر، در گزارش خود روند کمی تولیدات کشورهای جهان در سال 2011 منتشر می‎کند، اعلام می‎دارد که  این تولیدات در ایران نسبت به سال گذشته رشد 20 درصدی داشته است و این بیشترین رشد دنیا محسوب می‎شود. به‎عنوان نمونه این رشد در کشورهای آمریکا و انگلیس تنها 5 درصد می باشد.
همچنین نشریات معتبر دنیا در زمینه انتشار مقاله، اعلام کرده‎اند ایران از لحاظ تعداد مقالات علمی در جایگاه 20 دنیا قرار دارد و این بسیار قابل تحسین است.
باید گفت هم‎اکنون جایگاه علمی ایران تا آنجا پیشرفت کرده‎است که انجمن سلطنتی علوم انگلستان، ایران را رقیب جدی غرب در تولید علم می‌داند.


به اطلاعات جالب دیگری که توسط یک شرکت تجزیه و تحلیل داده‎های علمی واقع در مونترال کانادا به نام ساینس ماتریکس منتشر شده‎است، توجه بفرمایید:
«خروجی و یافته‎های علمی در ایران یازده برابر سریع‎تر ازمیانگین جهانی، رشد کرده‎است و این سریع‎ترین روند رشد علمی در میان همه کشورهای جهان به شمار می‎رود.»
باید گفت یکی از دستاوردهای عظیم جوانان ایرانی، دستیابی به توانمندی‎های گسترده در زمینه نانو فناوری بوده‎است. تا جایی که ایران در شاخص تولید فناوری نانو جزء 12 کشور برتر جهان محسوب می‎شود.
همچنینکشورمان در بخش سلول‎های بنیادین نیز موفقیت‎های چشم‎گیری را کسب کرده است. به عنوان نمونه برای نخسن بار در جهان، تکثیر سلول های بنیادی اسپرم ساز انسانی در محیط آزمایشکاهی در ایران رقم می خورد.
اخیرا مجله نیچر ضمن اشاره به نتایج این تحقیقات از آن به عنوان سنگ بنای روش‎های نوین درمان ناباروری مردان نام برده است و این اقدامات هم‎اکنون ایران را در زمینه درمان انواع ناباروری در ردیف 10 کشور برتر دنیا قرار داده‎است.
بد نیست بدانیم که ایران مقام سومین مرکز جراحی کاشت حلزون شنوایی جهان را به خود اختصاص داده‎است و این حرکت بزرگ، این نوید را می‎دهد که  کسانی که ناشنوایی مادرزادی دارند با کاشت این حلزون به شنوایی طبیعی دست می‎یابند.
یکی از دستاوردهای عظیم ایران در طول ساله‎های اخیر تولد حیوانات شبیه‎سازی شده، بوده‎است. در بامداد 26 فروردین 1388 در پایگاهه علوم سلولی اصفهان، پژوهشکده رویان بره شبیه سازی متولد شد و کشور ما را به جمع کشورهای دارنده فناوری شبیه سازی در دنیا پیوند داد.
آیا می دانستید ما جزء 10 کشور اول دنیا در زمینه پیوند اعضای بدن هستیم. مطابق آمار در 25 سال اخیر حدود 25 هزار نمونه کلیه انجام شده و از این  لحاظ ما را در ردیف کشورهای پیشرفته محسوب دنیا قرار داده‎است.
همچنین باید گفت ایران در زمینه جراحی لاپاروسکوپی مقام سوم جهان را به خود اختصاص داده‎است.
گذری کوتاه در پیشرفت‎های علمی ایران عزیز نشان داد که تنها توکل بر خدا و تلاش و کوشش مستمر مردم ایران زمین است که آن‎ها مستحق به فتح ثریا کرده‎است.
امید است این توکل و کوشش در میان تمامی نسل‎ها ادامه یابد.

منبع:
سفیران ثریا/ تدوین و تالیف علی الفت پور. اولین نمایه از دستاوردهای علمی، فناوری و تکنولوژی جمهوری اسلامی در عرصه جهانی